Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyckelkund

Vi tipsar om hur du kan få bättre koll på din ekonomi. Du kan också läsa juridiska tips och om hur ID-skydd kan vara en bra hjälp.

Har du koll på din ekonomi?

Coronapandemin är långt ifrån över och det är inte konstigt om man känner oro när det fortfarande kommer dagliga rapporter om smittspridning, varsel, permitteringar och konkurser. Många vi pratar med oroar sig för hur de ska få pengarna att räcka till och vad de ska göra. Det finns inte ett enkelt svar på det. Alla behöver utgå från sin egen livssituation och utifrån den våga ställa sig frågan vad som händer om man själv eller ens partner förlorar jobbet, blir sjuk, råkar ut för en olycka eller något mindre allvarligt som att tvättmaskinen går sönder. Hur skulle det påverka familjens ekonomi? Och hur kan man förebygga så att man landar så mjukt som möjligt?

En bra start är att skaffa sig koll genom att göra en budget för hur mycket pengar som kommer in varje månad och vad ska de räcka till. Går det ihop? Om inte: Finns det utgifter ni kan dra ner på, prenumerationer eller abonnemang som ni inte använder och därför kan säga upp? Jämför gärna priser på avtal för att se om det går att byta till en annan leverantör. Det är också klokt att se över att du själv, familjen och det ni äger är rätt försäkrat och att vara med i en a-kassa så inkomsten är försäkrad om man skulle bli arbetslös.

Vårt nästa råd till alla vuxna med egen ekonomi är att försöka spara ihop till en sparbuffert på minst två månadslöner efter skatt som kan täcka nödvändiga levnadskostnader under tre månader. Detta bör man sätta på ett konto där man enkelt kommer åt pengarna när de behövs.

Efter det har man en bra grund för att löpande hålla koll på sin ekonomi och kan kanske även ta nästa steg med sitt sparande.
Läs gärna fler tips om hur du kan få bättre koll på din ekonomi på sparbankenskaraborg.se/framtid

Kom ihåg: Hösten är en härlig tid för mer än ekonomi. Ut och njut av årstiden i en skog nära dig eller upplev sommarens badvikar med kaffetermos istället för badkläder.

Med önskan om en fin höst!
Sparbanken Skaraborg

Sparbanksstödet

12 miljoner extra i lokalt stöd

Under året har många föreningar och organisationer fått sin verksamheten dramatiskt påverkad av den rådande pandemin.

Därför avsatte bankens ägare Sparbanksstiftelsen Skaraborg under sommaren 12 miljoner kronor i lokalt extra stöd som föreningar, ideella organisationer och näringslivsfrämjande organisationer (ej enskilda företag) kan söka. Stödet är tänkt att stötta föreningar som fått intäktsbortfall eller utökade kostnader för inställda arrangemang som skulle ha skett i närtid. Hittills har drygt 5 miljoner kronor, fördelat på 60-talet föreningar och organisationer, beviljats i stöd.

Kundmiljonen

I år har Sparbanksstiftelsen Skaraborg firat 20 år genom Kundmiljonen där du som är kund i banken har kunnat föreslå din förening som mottagare.
Under året har vi tillsammans med de som nominerat sin förening varit ute och lämnat 20.000 kr till respektive mottagare. Pengarna ska användas för att utveckla föreningarna. Ansökningsperioden är över men vi har fortfarande några föreningar kvar som vi ska uppvakta med Kundmiljonen.