Hoppa till textinnehållet

Sparbanken Skaraborg i samhället

Kids taking group selfie on terrace

Vi har en lång tradition av att sprida kunskap om pengar, sparande och företagande. Vi vill inspirera barn och unga till att ta kontroll över sin ekonomi och påverka sin framtid.

Privatekonomi i skolan

Vi vill ge ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi - både nu och längre fram i livet.

 

  • Föreläsningar erbjuds kostnadsfritt för högstadiet och gymnasiet.
  • Förra året fick 58 000 elever en Ung Ekonomi-föreläsning.

Tidningen Aktuellt

Aktuellt är en tidning från Sparbanken Skaraborg med aktuella händelser i Skaraborg. Tidningen delas ut i alla hushåll i kommunerna Skara, Vara, Götene och Nossebro.

Unga jobb

Att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden är viktigt, men svårt för dem som aldrig varit där. Med praktikplatser sänker vi tröskeln för unga och för utlandsfödda med eftergymnasial utbildning.

Tidningen Lyckoslanten

Lyckoslanten och Spara & Slösa har i många år inspirerat barn till ekonomiskt hållbart tänkande med frågor som: Vad är privatekonomi? Hur når jag mina drömmar? Vad vill jag förändra i mitt liv - och i samhället?

Ung Företagsamhet

Det krävs fler företag för att skapa nya jobb och långsiktig hållbarhet. Genom att samarbeta med Ung Företagsamhet utbildar vi unga i entreprenörskap och låter dem prova på livet som företagare.