En cykel, en tårta, en ny kostym, målarfärg eller vad du än behöver. Det mesta kan du hitta i Vara. Föreningen består av 40 handelsmedlemmar som främst är butiker som säljer produkter eller tjänster. Dessutom finns det ett närmare 40 tal företagsmedlemmar som genom sina företag är med och stöttar föreningens verksamhet.

För några år sedan växte funderingarna i föreningen om vad besökarna tyckte om butikerna i Vara och om utbudet av butiker var tydligt. En idé om ett varumärkesarbete föddes och genom ett bidrag från vår stiftelse kunde föreningen göra ett grundläggande jobb för att vidareutveckla sina värden och skapa en tydligare avsändare. Tillsammans med Vara Kommun gjorde man också en attitydundersökning som gav matnyttig information om vilka målgrupper och hur deras intressen såg ut. Något som visade sig vara särskilt viktigt när det kommer till att kommunicera mot butikernas besökare.
 

Din handling ger goda effekter

Resultatet blev en ny grafisk profil med tydligare budskap och värdeord för att väva ihop helheten och bli en tydlig avsändare för den som vill handla i Vara. När du handlar i Vara gör du en god handling är ett exempel på kommunikationsbudskap med syfte att visa på att man gör något gott genom att handla lokalt och stötta näringen här.
– Genom att handla i butikerna här får man både personlig service och hög kompetens kring det vi säljer. Dessutom bidrar man till att vi tillsammans håller Vara levande och ger arbetstillfällen berättar Jessica.
  

Jubileum i höst

Föreningen arrangerar närmare 10 aktiviteter under året med bland annat en populär vårmarknad där man gemensamt samlar butiker och erbjudanden för att skapa en trevlig dag i Vara. I höst arrangeras ett stort jubileumsfirande med start den 7 september då flera av Varas butiker har stora jubileum att fira. Bland annat är det Nordpolen som fyller 120 år, Fagerbergs 70 år och OJ´s skor 60 år. Detta sammanfaller med Kvarterskultur och där går köpmännen samman och tillsammans arrangeras något för hela familjen.
– Det stora engagemanget som vår förening besitter är något jag tror är unikt, alla är beredda att hugga i, komma med idéer och hjälpa till. Det är otroligt roligt att vi kan skapa så mycket tillsammans här i Vara berättar Jessica.