Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Kundservice

Bättre Affärer – mars 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Tips inför årets deklaration

Tisdagen den 2 maj ska du som har enskild firma ha lämnat in deklarationen. Driver du ditt företag i en annan bolagsform är det räkenskapsåret som bestämmer när deklarationsdagen infaller.

Två män står och jobbar vid ett skrivbord

Ta aktieboken på allvar

Att inte ha ordning och reda i aktieboken kan vara förknippat med straffansvar. Det kan dessutom sätta käppar i hjulen både för krediter och framtida företagsaffärer.

Lantbruksbarometern våren 2023

Two farmers working on the tractor

Insikter från Lantbruksbarometern

  • Samtliga fyra stora produktionsgrenar upplever en förbättrad lönsamhet jämfört med för ett år sedan.
  • 38 procent tror på en ganska eller mycket god lönsamhet om ett år, vilket är en högre andel än i fjol då motsvarande index var 26 procent.
  • Totalt sett är det dock en försämring jämfört med den nu upplevda lönsamheten.
  • Effektivisering av nuvarande verksamhet, ökat samarbete med andra och mer arbete utanför företaget är åtgärder många lantbrukare planerar för att förbättra sin lönsamhet.
  • 50 procent av lantbrukarna uppger att de har investerat i byggnader och maskiner under 2022, motsvarande siffra under 2021 var 53 procent.
  • 7 procent av lantbrukarna uppger att de har investerat i djurstallar under 2022, vilket är historiskt lågt. I fjol svarade 10 procent att de investerat i djurstallar.
  • Svenska lantbrukare ser potential i att satsa på energi, både för eget bruk och till försäljning. Solenergi är det energislag som flest vill utveckla.
  • 98 procent av lantbrukarna uppger att de trivs med sitt yrke.

Tjänstepension med nya möjligheter

Female standing in office

Nu ökar vi valfriheten. I vår nya lösning för tjänstepensions- och trygghetsförsäkringar kan du både handplocka innehållet och välja servicenivå – och därmed påverka priset.

  • Kombinera ett pensionssparande med de trygghetsförsäkringar som passar företaget, dig och dina anställda. Våra rådgivare hjälper er
  • Välj nivå på rådgivning och uppföljning. Alternativen kallas Bas respektive Rådgivning

Tips!

Group of people in a purchase of second hand chair

Lär dig mer om bedrägerier på 8 minuter

Häng med på vårt webbinarium, där du lär dig känna igen bedragarnas knep, får veta vilka varningssignaler du ska vara uppmärksam på och hur du skyddar dig. Lägg 8 minuter på din säkerhet.

Two coworkers standing at workbench looking at laptop

Engagemangsbeskeden i internetbanken

Vi skickar automatiskt företagets engagemangsbesked till internetbanken i samband med ert bokslutsdatum. Du hittar dokumentet under Årsbesked och kontrolluppgifter. Det sparas i internetbanken i 18 månader.

Sparbanken Skaraborg

Öppna ett fasträntekonto

Med ett fasträntekonto väljer du att binda pengarna på 3 månader till 5 år. Om du delar upp dina ränteplaceringar på olika löptider får du större flexibilitet och ökar möjligheten att ta del av en ränteuppgång.

Sparbanken Skaraborg

Du kan alltid nå oss!

Oavsett vart du än i världen befinner dig kan du nå oss så att vi kan hjälpa dig. Du kan ringa och direkt komma till vårt Kundcenter som tar hand om ditt ärende, öppet mellan 08:00 - 20:00 på nummer 0511-280 00.
Du kan även skicka oss ett meddelande från din app eller internetbank som landar direkt hos vårt Kundcenter som återkommer till dig inom 24 timmar.

Välkommen att höra av dig, när du vill.