Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet
Kundservice

Bättre Affärer – juni 2023

Siduvud för Bättre Affärer juni 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Högsäsong för bedrägerier

Under sommaren ökar antalet bedrägerier kraftigt. Bedragarna utnyttjar det faktum att många är på semester och att sommarvikarier ofta har sämre koll på rutinerna.

Young woman working reaching for tools

Viktigt om sommarpersonal

Ska du anställa tillfällig personal i sommar? Här får du tips på vad som är viktigt att tänka på.

Mid adult men laughing while walking with bicycles.

Kan man prata sig till bättre hälsa?

Ja, det kan man. Därför ingår samtalsstöd numera i vår sjukförsäkring. Samtalsstödet innebär professionell hjälp, stöd och råd, både för kropp och själ.

Vi köper biokrediter i Orsaskog

Sedan 2022 är banken med i ett forskningsprojekt kring biokrediter. Projektet syftar till att främja biologisk mångfald genom att undersöka förutsättningarna för att göra biokrediter till en del av ekonomin i svenskt skogsbruk. Nu har teori blivit praktik och de första krediterna har inhandlats.

Spara på ett Fasträntekonto

Med ett Fasträntekonto kan du binda pengarna på 3 månader till 5 år med låg risk. Om du delar upp dina ränteplaceringar på olika löptider får du större flexibilitet och ökar möjligheten att ta del av en ränteuppgång.

Kontakta oss i sommar!

Oavsett vart du befinner dig kan du nå oss via telefon och digitala kanaler. Vårt Kundcenter finns tillgängligt på 0511-280 00 mellan 8-20 varje vardag och 16-20 på söndagar.
Under semesterperioden vecka 28-32 stänger kundcenter klockan 18:00.
Du kan också logga in och skicka oss ett meddelande i din internatbank, så besvarar vi ditt meddelande där. Har du vägarna förbi något av våra kontor är du såklart välkommen in där, vi håller öppet som vanligt hela sommaren. Välkommen att kontakta oss!

Tips

Kom ut som en vinnare

Att ta sig igenom en lågkonjunktur och komma ut som en vinnare kan vara lättare sagt än gjort. Här får du tips på hur du kan använda krisen som ett tillfälle att vässa bolaget.

Nu kan du söka elstöd

Är du företagare i elområde 3 eller 4 kan du ha rätt till det nya elstödet för företag. Du söker stödet på Skatteverkets webbplats. Sista ansökningsdag är den 25 september 2023.