Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Bidra till en hållbar utveckling med ditt sparande

Vi pratar ofta om att du kan vara med och påverka både företag och samhälle i rätt riktning med ditt sparande. Men hur kan du med dina sparpengar bidra till en hållbar utveckling? Jo, genom att välja ett hållbart alternativ kommer mer kapital investeras i företag som främjar en hållbar utveckling och då har dessa företag större möjlighet att finnas kvar och bli lönsamma.

Vinn biljetter till Vara Konserthus

Tävla och vinn biljetter till vårens evenemang med Lisa Nilsson, Weeping Willows och Pettson & Findus Pannkakstårtan på Vara Konserthus.

Nyhetsbrev-NK-Vinn-biljetter-Vara-Konserthus

3 spartips från Elin

Det pratas mycket om att man ska spara men hur gör man när man knappt får ihop vardagsekonomin? Här får du tre spartips från Elin Jakobsson som jobbar som kundrådgivare i vårt Kundcenter.

  • Gör en budget
  • Planera inköpen
  • Kolla igenom dina abonnemang
Sparbanken Skaraborg

Hållbarhet i spararådgivningen

När vi ger dig rådgivning om sparande får du frågor om dina hållbarhetspreferenser, det vill säga vad du har för önskemål på hållbarhet när du ska spara. Det finns nämligen olika typer av hållbart sparande. Det kan innebära att vissa bolag och branscher väljs in i en fond av hållbarhetsskäl eller att andra väljs bort. Men det kan också handla om att fonden investerar i bolag i förändring.

Three people having a forest meeting

Det är aldrig för sent att börja spara!

Och inga summor är för små. När du har en buffert på plats kan du börja spara, placera och investera till dina drömmar eller åt dina barn. Så att livet blir enklare och framtiden roligare.

Mamma och två barn sitter på en säng och kramas

Deklaration – och avdragen du inte får missa

Dags att deklarera? Senast den 2 maj 2023 ska deklarationen för 2022 lämnas in, men det finns några fler datum att hålla reda på – och avdrag du kanske kan göra, som du inte vill missa. Vi har listat det du behöver ha koll på.

Sparbanken Skaraborg

Våra bästa tips

Avsluta ett abonnemang och starta ett sparande

Med Abonnemangshjälpen som finns i appen kan du få du koll på alla dina abonnemang. Om du vill säga upp sådant som du inte använder ordnar Minna Technologies, som tillhandahåller tjänsten, det åt dig. Nu kan du också samtidigt välja om du vill starta ett sparande på valfri summa.

Få överblick med Boendekollen

Bolån handlar förstås mycket om räntor och amortering. Men det finns mycket annat som också hänger ihop med ditt hem. Vill du få överblick över sparande, försäkringar eller det juridiska? Boendekollen är en rådgivning där vi går igenom helheten i din boendeekonomi tillsammans.

Samla din tjänstepension

Har du haft olika arbetsgivare genom åren? Då kan det hända att du har tjänstepension på lite olika ställen också. Om du samlar din tjänstepension hos oss kan du överblicka den i app eller internetbank och enkelt byta fonder. Det finns en steg-för-steg-guide för varje avtalsområde som visar hur du flyttar din tjänstepension.

Webbinarium

Group of people in a purchase of second hand chair

Så här skyddar du dig mot bedrägerier

Vilka varningssignaler ska du vara uppmärksam på och hur kan du skydda dig? Och vad ska du göra om du blivit utsatt för bedrägeri? Lär dig mer i vårt 8-minuters webbinarium "Lär dig känna igen bedragarnas knep".

Utvecklingsstipendier

Leende kvinna med lockigt hår och grönrandig tröja på en utomhusfest

Talang inom idrott eller kultur?

Varje vår och höst delar vi ut utvecklingsstipendier till talanger inom idrott och kultur i vårt verksamhetsområde. Detta gör vi för att duktiga personer ska få erkännande och kunna fortsätta utveckla sin talang.

Ansök om och föreslå mottagare av stipendierna Idrott & kultur samt Förening senast den 31 mars.

Ung Företagsamhet

UF-high-five-square

Dags för UF-mässan 2023

Den 30-31 mars är det äntligen dags för en riktig, levande UF-mässa igen. Som stolt samarbetspartner till Ung Företagsamhet och SM-värd kommer vi finnas på plats i Arena Skövde och stötta och belöna framtidens entreprenörer från Skaraborg.