Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Städa bland dina abonnemang och spara pengar

Person vid ett svart bord med laptop, kamera och kontorsmaterial på

När man pratar om att spara tänker man nog oftast på att lägga undan pengar från en pott. Men ett sätt att spara är ju också att spara in på onödiga utgifter.

Här kommer några tips på hur du kan spara – utan att ens märka av det.

Tillhör du de 80 procent som har runt 10 abonnemang och prenumerationer – men inte vet hur mycket de kostar varje månad? Då är du uppenbarligen i gott sällskap. Men det finns en förklaring till att så många går runt och betalar för saker de kanske inte ens använder.

Enligt en undersökning Sifo gjorde på vårt uppdrag tycker nästan 4 av 10 svenskar att det är krångligt, stressande eller svårt att hålla koll på sina abonnemang och prenumerationer. Det innebär förstås att det finns stor risk att man varje månad betalar för sådant man kanske inte ens tänker på att de har – eller är onödigt dyrt. Det kan till exempel vara el, bredband, telefoni, tv, försäkringar och larm men även matleveranser, träning, välgörenhet, tidningar och olika streamingtjänster för musik, film och ljudböcker.

Här är det verkligen många-bäckar-små-principen som gäller. Knappt hälften av de tillfrågade vet bara på ett ungefär hur mycket pengar de lägger på sina abonnemang – och nästan 10 procent har inte en aning om hur mycket de betalar för sina abonnemang.

Se över dina abonnemang regelbundet

Vi tipsar om att regelbundet se över dina tjänster och prenumerationer och även att se om det går att teckna familjeprenumerationer på några av tjänsterna. Då behöver man inte ha individuella prenumerationer för var och en i hushållet och kan på så vis spara pengar.

Jämför priser hos olika leverantörer och gå regelbundet igenom vilka abonnemang du har så minskar risken att du betalar onödigt mycket.

Håll koll på dina abonnemang med Abonnemangshjälpen

Fotnot: Undersökningen gjordes av Sifo på uppdrag av Swedbank under oktober 2017. 3000 personer deltog i undersökningen.