Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Istället för kontanter – så kan du betala

Det finns flera alternativ till kontanter. Här får du några exempel och tips på hur du betalar på ett smidigare, säkrare och smartare sätt.

Betala tillbaka med Swish

Har du lånat pengar till en lunch eller vill du föra över fickpengar till barnen? Med Swish överför du pengar lika enkelt som att SMS:a. Det går bra att använda Swish även för större summor som bilinköp.

Använd appen

Håll koll på ekonomin och sköt dina ärenden när du vill. För att kolla saldot är det bara att skaka.

Använd internetbanken

Betala dina räkningar, teckna försäkringar och se över dina lån när det passar dig, som ett eget bankkontor hemma.

Betala med kort överallt

Att betala med kort är snabbt, säkert och effektivt. Dessutom ingår avbeställningsskydd när du betalar utlandsresan med kort.

Skaffa bankkort till ungdomarna

Om du har barn är det smidigt att öppna ett bankkonto och sätta in pengarna på, i stället för att ge kontanter. Bankkortet beställer ni på bankkontoret.

Har du en kontant- eller värdeavi

Har du fått en kontant- eller värdeavi från Swedbank eller Bankgirot? Sätt in pengarna på kontot, eller anmäl kontot till Swedbanks kontoregister och få dina utbetalningar insatta automatiskt i fortsättningen.

Behöver du trots allt kontanter?

På de flesta ställen där det går att betala med kort, kan du be om att avrunda uppåt på ditt köp och ta ut kontanter samtidigt. När du gör så bidrar du till att inte öka antalet sedlar i samhället.

Ge bort gåvokort i stället för kontanter

Sätt in pengarna på konto, fond eller annat sparande istället för att ge bort kontanter. Trevliga gåvokort får du på närmaste bankkontor eller genom att ringa.

Mobilt BankID

Mobilt BankID är en e-legitimation, bland annat för att skicka betalningar med Swish och logga in i internetbanken utan dosa.

Har du kontanter i plånboken du vill sätta in?

Sök efter automater i Mobilbanken eller på Bankomats hemsida och app (filtrera på "insättning sedlar").