Att kombinera ett jobb på vårt bankkontor i Skara med en karriär som handbollsspelare fungerar bra, sedan snart 2 år tillbaka jobbar Ellen i vårt Kundcenter med alltifrån att möta kunder via telefon, svara på meddelanden och ta emot besökare i vår kundtjänst. Och varje dag efter jobbet bär det av till idrottshallen för träning med laget. Vi har pratat med Ellen som berättar mer om handbollskarriären, kommande matcher och framtiden!

Hur är det att vara spelare i Skara HF?
- Det är roligt! Jag har under hela min handbollskarriär spelat 9 meter, men har nyligen bytt position till mitt 6:a linje. En ny position för mig men som jag ser fram emot att utvecklas i. Jag är fortfarande ganska ny i laget men trivs bra och tar mycket lärdomar från dom som spelat längre än mig, så vi har en bra gemenskap!

Hur är handbollskulturen i Skara?
- Även om Skara är en liten stad känns det som att det finns ett stort intresse och en satsning på handbollen. På våra matchdagar lyser vattentornet lila och i min förening Skara HF är det många unga som spelar handboll, ända från det att man är 6 år och uppåt. Och det var ju faktiskt inte ens längesen jag själv satt där på läktaren som liten och drömde om att få spela.

Vart i serien befinner ni er så här långt?
- Serien bestod av 12 lag totalt från hela landet, dom 8 bästa tar sig vidare till slutspel och spelar sedan om SM-guld. Vi ligger som 8:e bästa lag och är vidare till slutspel.

Nu på onsdag är det matchdags, säsongens sista hemmamatch, hur känns det?
- Det känns bra! Vi är taggade och det ska bli roligt att spela hemma, inför publiken som också känns laddad. Vi hoppas på en kul match, bra stämning och att vi tar hem en seger och tar oss vidare.

Hur ser framtiden ut för dig och handbollen?
- Jag kommer vara kvar i Skara nästa säsong. Jag ser fram emot att utvecklas vidare i min nya position och fortsätta spela handboll!

Vi är stolta sponsorer till föreningen Skara HF och önskar laget och Ellen ett stort lycka till inför onsdagens hemmamatch! Följ den live från idrottshallen på Vilan, avkast 19:00.

Heja!