Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyhetsbrev Nyckelkund

Juni 2024

Lundsbrunn 300 år

Fira Lundsbrunn den 6 juli

Vi bryr oss lite extra om bygden, här kommer ett erbjudande till dig som är kund hos oss!

I år firar kurorten Lundsbrunn 300 år, det ska i sommar firas med en jubileumsfest i Brunnsparken med musik och underhållning i alla dess former.

Bedragarna tar aldrig semester

Vi ger dig praktiska tips på hur du kan skydda dig mot bedrägerier, som till exempel att stänga av ditt kort för internetköp när det inte används och att du kan ställa in en tillfällig beloppsgräns för överföringar.

Couple in front of a camper van
Leende kvinna står och lutar sig mot en vägg

Samla dina lån och få bättre koll

Genom att slå ihop lån kan du få bra överblick på dina kostnader genom att bara betala för ett privatlån istället för flera små lån och krediter. Ofta får du också möjlighet att sänka dina kostnader. Se räkneexempel och effektiv ränta längre ner på sidan.

Flicka drar sin pappa och bror i en skrinda

Inga summor är för små

Det finns ett sparande för alla, och det är aldrig för sent att börja spara. Varför inte bygga upp en buffert med skatteåterbäringen eller investera den i en fond och se om summan kan växa sig större?

Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad och informationsbroschyr finns i Fondlistan.

Business woman on her way to a meeting

Har du fått skatteåterbäring?

Vår privatekonom Arturo Arques ger 4 tips på vad du kan göra med skatteåterbäringen som kan få den att hålla längre.

Woman charging electric car

Rulla tryggt på vägarna i sommar

Som Nyckelkund kan du få upp till 20 procent rabatt på vår fordonsförsäkring. Vilken rabatt du får visas när du är inloggad i internetbanken eller appen.

Mamma och två barn sitter i soffa och tittar på olika skärmar

Sköt dina bankärenden från hängmattan

Betala räkningar, skicka pengar, hantera dina kort, se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi, vart du än befinner dig.

Male cutting tomato plants.

Ska du renovera i sommar?

Från och med 1 juli 2024 höjs taket för rotavdraget från 50 000 till 75 000 kronor och samtidigt separeras taken för rot- och rutavdragen. Det innebär att det blir möjligt att göra avdrag på 75 000 kronor för rot och 75 000 kronor för rut, totalt 150 000 kronor per person och år.

Ränta på privatlån

Pris

Kreditränta: 7,45%-17,59% (senast ändrad 2024-05-20), räntan är rörlig och bestäms individuellt
Lånebelopp: 20 000 – 500 000 kr
Återbetalningstid: upp till 12 år
Uppläggningsavgift: 300 kr
Aviseringsavgift postala avier: 0 kr vid avisering i internetbanken 

Ett lån på 100 000 kr med 8,48 % rörlig ränta, räntespann 7,45%-17,59% (senast ändrad 2024-05-20), med rak amortering och en återbetalningstid på 5 år, ger en effektiv ränta på 8,96 % (8,82 % för Nyckelkund). Aviseringsavgiften är 0 kr och uppläggningsavgift 300 kr. Totalt belopp att betala under lånets löptid är 121 853kr (121 553 kr för Nyckelkund). Återbetalningsbeloppet är i snitt 2 032 kr och antalet betalningar är 60 stycken.

 
Det här är en förenklad kalkyl och avvikelser kan förekomma i det enskilda fallet. För en mer exakt beräkning av din lånekostnad och ytterligare information om PrivatlånDirekt, ring oss direkt på 0511-280 00.

 

Beräknat med rak amortering
I alla våra exempel har vi räknat med rak amortering. Det innebär att du, på ditt lån, betalar av (amorterar) samma belopp varje månad. Du betalar även ränta på lånet. Räntekostnaden minskar varje månad om räntan är oförändrad.