Det kan vara svårt att föreställa sig hur länge 44 år är om man själv inte upplevt så många år i livet ännu, men en måttstock i tankesnurran kan vara att Gerd faktiskt började i banken 1 år innan banken fick sina första datorer. Dom dök upp först 1980.

Karriären inleddes med en aspirantutbildning under två år med träffar utanför Uppsala med likasinnade från hela Sverige. I utbildningen ingick det att jobba på olika typer av kontor för att få erfarenhet och för Gerds del innebar det att hon under perioder jobbat på kontor i Vårgårda, Lidköping, Ulricehamn och hon var till och med utlånad till Hamburgsund under ett par veckor en sommar.
 

En händelserik tid

Mycket har hon fått vara med om, både att kontor läggs ner, 1985 lades Föreningsbankens kontor i Stora Mellby ned. Men kontor har även byggts upp och inte minst - byggts om. 1998 slogs Föreningsbanken och Skaraborgs läns Sparbank ihop och Sparbanken flyttade från sin lokal hundra meter bort till den fastighet i Nossebro som vi är i idag. En flyttcirkus som bland annat krävde poliseskort genom samhället när bankfacken skulle flyttas från den gamla lokalen till den nya.
- Och visst var det svårt att till en början vänja sig vid det nya, länge svarade jag i telefonen med frasen "Föreningssparbanken Gerd Johansson" berättar Gerd.
 

En lång karriär hos samma arbetsgivare

På frågan vad som gjort att hon blivit kvar så länge finns det många svar och goda anledningar. Kontakten med kunderna och det sociala i vardagen på banken som varit en stor anledning till att Gerd trivts så bra. Hon är dessutom uppvuxen i Essunga och blev kvar på orten. Variationen i arbetslivet har också varit stor, hon har jobbat på många olika kontor och även en sväng i det som då hette telefonbanken. Inte minst är det kollegorna som varit en stor bidragande faktor, och det vet vi väl alla som besökt Nossebrokontoret - vilket härligt gäng och gemenskap som finns där. -Jag har dessutom haft förmånen att lära känna väldigt många människor genom mitt jobb här på banken, och fått följa kunder och deras familjer under generationer och stora händelser i livet berättar Gerd.

Att hon hamnade på just banken var inte med tanke om att göra en lång karriär, tanken var länge att utbilda sig vidare för att bli idrottslärare. Något hon idag är glad att hon inte gjorde.
Den 31 maj är sista arbetsdagen innan en ny tid som pensionär tar vid. Beslutet har inte varit lätt att ta men det känns ändå rätt beskriver Gerd. Nu ska hon ägna sig åt sitt, det finns nära och kära att umgås med, ett hus och en trädgård att ta hand om och barnbarn att träffa.

I början av vecka 22 bjuder Gerd alla besökare på banken i Nossebro på kaffe, välkommen in om du har vägarna förbi och vill passa på att säga hej!