Vad gör ni på DBKD?

- Vi och designar, köper hem, marknadsför, säljer och distribuerar inredningsartiklar under varumärket DBKD Sweden AB. Vårt sortiment är i grunden tänkt att tillgodose blomsterhandlare och florister men har utvecklats till att även tillgodose inredningsbranschens kunder.

Berätta, hur startade resan med DBKD?

- Resan startade 2007 då jag startade företaget
design by Karin Dahlin där jag designade och sålde present- och blomsterkort till kunder runtom i Sverige. DBKD grundades sedan 2012 då jag hade utvecklat företaget så att vi även designade keramikkrukor. Steget att designa och köpa hem krukor tog jag under tiden jag drev en blomsteraffär i Vara.

Ni finns idag på fem kontinenter och omsätter nära 30 miljoner kronor. Vad har varit den största utmaningen i ditt företagande?

- Att skapa ett varumärke som kunderna kan känna sig säkra på levererar det som utlovas. Form, kvalitet och inspiration. Men också att likviditetsmässigt navigera företaget
genom expansionsfaser för fortsatt ekonomisk hållbarhet.

Vad har varit nyckeln för att ta bolaget dit det är idag?
-Jag tror att det har varit kombinationen av kreativitet och struktur.

Det är en fantastisk företagarsresa att höra om. Hur kändes det då att få entreprenörspriset?

- Det kändes förstås smickrande med tanke på hur många fina företag och duktiga företagare det finns i Skaraborg!

Priset innefattar förutom äran också 25 000 kronor att använda till personalfrämjande insatser, vad har ni gjort för era pengar?

- Vi hade länge pratat om att ta med vår personal på ett studiebesök till en av våra leverantörer i Portugal så då passade vi på att boka in det. Sen kom covid-19, resan blev inställd och pengarna har väntat hos ett flygbolag att få komma tillbaka till oss vilket de gjorde häromdagen - så nu får vi se vad vi kan hitta på i stället.

Karins tips till den som funderar på att starta företag

  • Satsa på något som du brinner för, då blir det mer som en hobby än ett arbete.
  • Gör det du är bra på och om möjligt, ta hjälp med det som andra kan bättre.
  • Ge inte upp, det brukar ta många år innan

Vi önskar Karin och gänget på DBKD ett varmt lycka till på den fortsatta resan. Nu går jakten vidare med att hitta fler pristagare till vårt entreprenörspris.

Tipsa oss gärna om någon du tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt entreprenörskap.