Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

7 tips inför att gå på bostadsvisning

Tre leende personer vid middagsbordet

Aktiviteten på bostadsmarknaden var hög 2020 och många bostäder bytte ägare innan de ens kom ut på Hemnet. Är du på jakt efter din drömbostad kan det vara väl värt att ha en strategi inför att du går på visning. Fastighetsbyråns expert tipsar.

Pia-Lotta Svensson är mäklare på Fastighetsbyrån med över 1000 förmedlade bostäder i ryggsäcken. Vad är dina sju bästa tips för att vara väl förberedd för en visning och kunna knipa drömobjektet?

  • Vi befinner oss ju i en pandemi, så första tipset idag blir att be om en alternativ visning om du inte är bekväm med att titta på bostaden samtidigt som andra – digitalt eller en enskild visning.
  • Det andra är att alltid se till att ha finansiering helt klar redan innan du går på visning. Ha ett aktuellt lånelöfte och undersök föreningens ekonomi noga innan om det är en bostadsrätt.
  • Sätt ett köptak för dig själv, men undvik att ha det på en större, jämn siffra. Sätt till exempel ditt tak på 3 025 000 kronor så har du möjlighet att vinna över de som stannar på 3 miljoner.
  • Anmäl ditt intresse till mäklaren så fort som möjligt. Då undviker du att missa tåget om andra försöker köpa innan ordinarie visning.
  • Bli inte avskräckt av ful inredning och möblering. Men bli inte heller för hänförd av snygg styling. Försök att se potentialen för dig och ta med dig hjälp om du har svårt att visualisera.
  • Skriv ner vilka kriterier som är viktiga för dig och rangordna dem gärna. Glöm inte området. Passa på att ta en promenad i närområdet i samband med visningen.
  • Gör research och var ordentligt påläst, till exempel kring prisnivån i området. Kolla prisstatistik, titta på slutpriser och prata med olika mäklare.