Meny
students hanging out in the hallway

Sparbanken Skaraborg ser till att ungdomarna får koll på sin ekonomi

Sparbanken Skaraborg tar nu steget till att öka kunskapsnivån gällande privatekonomi för ungdomar i bankens verksamhetsområde. Det här projektet utvecklas och genomförs i ett långsiktigt samarbete med kommunerna i vårt verksamhetsområde. Syftet med projektet är huvudsakligen att öka varje elevs förmåga och kunskap då det gäller att trygga och ta ansvar för sin privatekonomi: nu och i framtiden. Ytterligare ett syfte är att ge eleverna inblick i banken som arbetsplats, dess olika yrkesgrupper samt dess funktion i samhället.

En helhjärtad satsning

Med start 2022 har Sparbanken Skaraborg via Sparbanksstiftelsen Skaraborg tillsatt en heltidstjänst som skall tillbringa sin tid åt att höja kunskapsnivån gällande vardagsekonomi för årskurs 3, 6 och 9.

Ambitionen med projektet är att elever lämnar grundskolan med en likvärdig grundsyn kring val som kan främja en trygg ekonomisk framtid. En förhoppning är att ni, i hemmet, kommer se ett intresse och medvetenhet kring ¨god privatekonomi¨ växa hos era barn.

Students talking and looking at a mobile

Dags att prata pengar

Barn och tonåringar som lär sig hantera pengar har bättre förutsättningar att få bra ekonomi som vuxna. Det kan dock vara svårt att veta hur man ska få igång samtalet. Därför har vi tagit fram Pengatestet – ett roligt sätt för dig och ditt barn att jämföra hur ni ser på pengar.

Girl pays for bun at a café

Veckopengsskolan

Barn och tonåringar som lär sig hantera pengar har bättre förutsättningar att få bra ekonomi som vuxna. Det kan dock vara svårt att exempelvis veta hur stor veckopengen skall vara. Klicka er vidare till veckopengskolan för goda råd kring veckopeng.