Men, för att satsningen skulle genomföras vill regionen att Västergötlands Travsällskap skulle tillhandahålla ett ridhus, som ska kunna hyras av regionen och dess naturbruksgymnasium. Detta ridhus finns inte ännu.

– Det var synnerligen viktigt för oss att kunna möta regionens önskemål om detta, men för att klara av det ekonomiskt, har vi behövt hjälp av en extern aktör, berättar Magnus Sundén.

Sparbanksstiftelsen Skaraborg går därför in i detta projekt med 6 miljoner kronor.

Genom vårt bidrag och samarbetsavtal med Västergötlands Travsällskap bidrar vi till att stärka de gröna näringarna och möjliggöra en viktig utbildning, vilket känns fantastiskt. Vi brinner för att utveckla vårt verksamhetsområde och här har vi verkligen kunnat göra skillnad. Genom att vi går in med 6 miljoner kronor gör Västra Götalandsregionen en satsning på 227 miljoner. Det är synnerligen en stor utväxling på pengarna. Vi har hittat en god samarbetspartner i Västergötlands Travsällskap och ser fram emot ett fortsatt givande samarbete.

Att bidra till samhällsutveckling och vara en del i det lokala kretsloppet är en viktig del av vår historia och även vår framtid. Mår vårt verksamhetsområde bra kommer människor att trivas med att bo, leva och verka här. Att få vara en del av den här satsningen är oerhört roligt och vi tror att det kommer ge många ringar på vattnet för hela Skaraborg.

Det nya ridhuset som ska stå klart samtidigt som övrig nybyggnation, under sensommaren 2023, kommer att heta Sparbanken Horse Arena.