Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Spara till pensionen

Older man and children on ladder picking apples.

Det enkla sättet att glädja ditt framtida jag

Har du börjat fundera på pensionssparande? Vad bra! Här nedanför hjälper vi dig att komma igång direkt. Du väljer själv vilken sparform som pasar och hur mycket du vill spara. Det är aldrig för sent att börja!

Kom igång direkt

Det är enkelt att spara till pensionen. Så här gör du:

 1. Välj hur mycket du ska spara

  De flesta kommer att få 60 procent* av sin lön som pensionärer, i form av allmän pension och tjänstepension. Vill du ha högre pension behöver du antingen jobba längre eller spara mer själv. Tänk på att prognosen är en uppskattning och ingen garanti för din framtida pension.

 1. Öppna ett investeringssparkonto (ISK)

  Spara i fonder och aktier, utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser.
  Öppna ISK
  Läs mer om ISK

 2. Välj fond

  För dig som inte har tid eller intresse att följa marknaderna kan en generationsfond vara ett alternativ. Då sköter vi förvaltningen åt dig.
  Börja spara i Transfer generationsfonder
  Läs mer om Transfer generationsfonder

Behöver du hjälp?

Ring 0771-60 65 02
Ring så hjälper en rådgivare dig att komma igång med pensionen. Vi har öppet alla dagar 8-20. Eller kom in på ditt närmaste bankkontor.

Vill du börja pensionsspara direkt?
Logga in i internetbanken och börjar spara direkt.

* Beräkning har Swedbank baserat på Pensionsmyndighetens typfallskalkyl från 2017.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. På grund av fondens sammansättning och de förvaltningsmetoder som används, så kan pengar som placeras i fonden både minska och öka kraftigt i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se.