Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyckelkund

Juni 2022

Smarta tjänster på dina kort

 1. Lugn, i appen och internetbanken kan du tillfälligt spärra kortet medan du letar. Om du däremot misstänker att det är stulet eller att du tappat det ska du genast spärra kortet. Vi hjälper dig med det dygnet runt via Spärrservice, 08-411 10 11 (+46 8 411 10 11).

  Spärra kortet

 2. I appen och internetbanken kan du när som helst slå på och stänga av möjligheten att använda kortet på internet. För bankkort kan du även stänga för automatuttag.

  Öppna och stänga för internetköp

 3. I appen och internetbanken kan du se koden till ditt bankkort. För ditt betal- och kreditkort kan du kontakta Entercards kortservice eller oss så får du koden hemskickad.

  Pinkod till kortet

 4. Du gör det genom att koppla ditt bankkort och betal-och kreditkort till olika digitala tjänster, exempelvis Apple Pay eller Swedbank plånbok.

  Digitala betaltjänster

Visste du att det ingår en del tjänster i dina kort?

 1. När du handlar med ditt betal- och kreditkort ingår ”drulleförsäkring”, prisgaranti och förlängd garanti. Försäkringsgivare är Europeiska ERV.

  Läs mer och se villkor

 2. Även om det är trist att inte kunna se den kan du som har ett Mastercard Guld eller Platinum få ersättning om du visar ett läkarintyg. Gäller både evenemang hemma och på resan som du betalat med dessa kort. Försäkringsgivare är Europeiska ERV.

  Läs mer och se villkor

 3. Försäkringen kan bland annat ge dig ersättning för försenad ankomst och försenat bagage. Försäkringsgivare är Europeiska ERV.

  Läs mer och se villkor

 4. Med en hemförsäkring via banken får du till exempel reseförsäkring med utökat reseskydd och bortaskydd på lösöre utanför hemmet. Försäkrar du både bilen och hemmet kan du som Nyckelkund få upp till 20 % rabatt på alla tecknade försäkringar. Erbjudandet är inte tidsbegränsat och gäller vid tecknande av helårsavtal. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkrings AB.

  Läs mer om försäkringar på sparbankenskaraborg.se/forsakringar

Här hittar du oss i sommar

I både appen och internetbanken kan du ställa dina frågor till oss. Du kan även få svar på allmänna frågor via bankens kundtjänst på Facebook och vår virtuella assistent på sparbankenskaraborg.se/kontakt.

 

Fler mötesplatser:

 

Läs mer om hur du kan kontakta oss på sparbankenskaraborg.se/kontakt.

Erbjudanden

Har du de juridiska avtal du behöver?

Om inte vill vi tipsa om att du som kund i Sparbanken Skaraborg alltid har 20 procent rabatt när du skriver juridiska avtal online hos vår samarbetspartner Lexly (ord. pris 695–2 295 kr). Gäller både privat- och företagsavtal. Mellan 21/7 och 7/8 2022 får du dessutom 30 procent rabatt. Är du osäker på vilka avtal du behöver kan du göra Lexlys kostnadsfria behovsanalys online (lexly.se) och få en översiktlig bild av din juridiska situation och information om hur du kan tänka och göra. Analysen tar bara några minuter och du får den direkt till din e-post. 

Lästips

Så påverkar marknadsläget din privatekonomi

Det är mycket som påverkar hushållens privatekonomi just nu, stigande räntor, ökad inflation, oro på börsen och rekordhöga energipriser.

Tidningen Akuellt

Senaste numret som vi fyllt med artiklar om lokala entreprenörer, inspiration från kompisgänget som köpte ett hus i Vedum, allt om dahliorna i Bredöl, berättelsen om vår resa framåt och en hel del annat.

Aktuellt våren 2022