Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Din ekonomi när omvärlden är osäker

För många känns läget lite motigt just nu. Vi behöver hålla hårdare i plånboken och det är många frågor kring privatekonomin. Hur ska du tänka kring bolån, räntor och sparande? För att underlätta för dig har vi samlat tips och verktyg. Till din hjälp har du till exempel en checklista för att ta kontroll över vardagsekonomin.

Tips inför årsskiftet

Nu är det snart nytt år och det är dags att se om du hunnit med det som måste ordnas med din ekonomi innan årsskiftet. Du ska till exempel betala för årets ”rot – och rutarbeten” före årsskiftet om du vill göra avdrag för dem. Du kan också göra avdrag om du till exempel satt upp en laddstolpe till din bil eller installerat solceller. Visste du att du även kan få skattereduktion när du skänker pengar till social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning?

Mother and child using a laptop together in their living room

Nu är det högsäsong för att handla på nätet

Har du handlat julklappar eller planerar att fynda på mellandagsrean? I dessa tider passar även bedragarna på genom att skicka bluff-sms och bluff-mejl. Det kan handla om att bekräfta din leverans eller betala fraktavgift och ofta ombeds du att klicka på länkar. Länkarna kan vara skadliga och stjäla information ur din telefon och syftet är nästan alltid att lura dig på pengar. Så var uppmärksam och tänk efter innan du agerar.

En man som visar sin vän något på sin mobil en höstdag

Ny mobil i julklapp?

Kanske ligger det en ny mobil under granen? Då kommer här ett tips från oss. När du har kopierat över allt från din gamla mobil, nollställ inte din gamla mobil direkt. Då kan du nämligen använda den gamla mobilen för att godkänna en ny beställning av ett Mobilt BankID till din nya mobil. Smart, eller hur?

Ett par med en bebis tittar på en laptop.

Digitala tjänster – en enklare vardag

Betala räkningar, gör överföringar, skicka pengar och se över dina placeringar. Med våra digitala tjänster kan du enkelt hålla koll på och hantera din ekonomi.

Tack för att du firade med oss!

Vårt 175:e år som bank går mot sitt slut och vi vill igen tacka dig för att du valt oss som din bank! Vår resa fortsätter och vi hoppas att du vill vara med på den, i 175 år och framåt.
Alla ni som besökte våra 175 års event på Vara Konserthus i November lyste verkligen upp vår tillvaro och vi hoppas att ni hade det lika trevligt som oss.
Tack för att du väljer oss och glöm inte att du alltid är välkommen att höra av dig!

 

 

 

175 år och framåt Vara Konserthus jubileum

Ursäkta röran, vi bygger om!

En av våra större satsningar för framtiden är just nu på våra bankkontor, med ett uppdaterat arbetssätt, större tillgänglighet och ett nytt utseende renoverar vi för fullt. Våra kontor i Skara och Nossebro är nu färdiga och öppna precis som vanligt.
Efter årsskiftet drar vi igång med en ombyggnation i Götene och längre fram sedan också i Vara. Vi tackar för ert tålamod under våra byggnationer, kontoren är öppna som vanligt men vill också hälsa er extra välkomna in när det är färdigt. Vi bygger för framtiden, våra medarbetare och er - våra kunder.
Har du ett ärende du vill att vi hjälper dig med är du välkommen in, om så för en enklare fråga i vår kundtjänst på kontoren eller för ett bokat möte med en rådgivare.

Ombyggnation Nossebro

Erbjudande

Almanacka

Nu är Sparbanken Skaraborgs väggalmanacka för 2023 här! Med natursköna bilder av vårt vackra Skaraborg, tagna av lokala fotografer.

Almanackan 2023 Höstskrud

Vi önskar dig en fin avslutning på året och ett gott nytt 2023!

Sparbanken Skaraborg