Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyckelkund

God jul och gott nytt år!

Tips inför årsskiftet

Med en knapp månad kvar på 2021 är det dags att se att du hunnit ordna det som måste göras med din ekonomi innan nyårsklockorna ringer in ett nytt år. Exempelvis ska du betala för årets ”rot – och rutarbeten” före årsskiftet om du vill göra avdrag för dem. Nytt för i år är att du kan få skattereduktion om du till exempel satt upp laddstolpe till din bil eller installerat solceller.

 

Visste du att du även kan få skattereduktion när du skänker pengar till social hjälpverksamhet eller vetenskaplig forskning? Du kan få skattereduktion på 25 procent av gåvobeloppet, högst 1 500 kronor per år. 

Ge barnen en gåva som kan räcka länge

Leksaker och prylar är ofta uppskattade som presenter men risken är också stor att de fort blir bortglömda i en låda. Ett alternativ som på sikt kan bli uppskattat är att ge bort ett sparande. Med åren kan det vara en grundplåt till körkort eller första bostaden. Under Råd och guidning i internetbanken och appen kan du få digital rådgivning om hur du kan spara till barnen.

 

Tänd gärna ljus – men kom också ihåg att släcka dem

Visst är det mysigt med tända ljus när mörkret sänker sig utanför? Men tyvärr är december också en tid med många bostadsbränder. Även om en hemförsäkring inte förhindrar en brand så kan den hjälpa dig efteråt. Se gärna över din hemförsäkring så du vet vad som ingår.

Saker du kan göra för att minska risken

  • Lämna aldrig brinnande ljus utan uppsikt
  • Ställ ljus och ljusstakar stadigt och på avstånd från gardiner och annat brännbart
  • Ha avstånd mellan värmeljus som står tillsammans
  • Använd batteridrivna ljus
  • Lär barnen hantera eld men lämna dem aldrig ensamma med ljus eller en öppen brasa
  • Ta gärna som vana att även testa brandvarnarna så att de verkligen fungerar om olyckan är framme

Du som Nyckelkund får upp till 20 % rabatt på alla tecknade försäkringar. Erbjudandet är inte tidsbegränsat och gäller vid tecknande av helårsavtal. Swedbank är försäkringsförmedlare och försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkrings AB.

Erbjudande

Almanacka 2022

Nu är Sparbanken Skaraborgs väggalmanacka här! Med natursköna bilder av vårt vackra Skaraborg, tagna av lokala fotografer.

Du kan beställa den genom att skicka ett meddelande till oss. Du kan också ringa Kundcenter 0511-280 00 så skickar vi den till dig eller kom in på något av våra kontor i Skara, Vara, Götene eller Nossebro och hämta ditt exemplar.

Almanacka 2022 Skaraborgsbilder

Hållbarhet

Vi satsar för framtiden

Vi har drivit bank i Skaraborg sedan 1847 och vi är här för att stanna, därför gör vi nu en stor satsning på våra lokaler för att du som kund och våra medarbetare ska få den bästa av mötesplatser.

Susan, Elin och Viktoria i flyttagen

Hos Anders hamnar hållbara grisar i centrum

Strax söder om Kvänum, ute på Varaslätten driver Anders Gunnarsson Halla Gård. Han är femte generationen på gården och bestämde sig tidigt för att bli lantbrukare. Vi besökte Anders för att få höra mer om hur tankarna kring miljö och hållbarhet tagit plats i gårdens verksamhet.

Anders Gunnarsson - Halla Gård

Du vet väl om att…

  • Du kan nå oss och göra dina bankärenden på många sätt? Till exempel:
    Appen och internetbanken
    0511-280 00 eller 0771- 97 75 12 (digital support)
    Våra kontor
    facebook.com/sparbankenskaraborg 
  • När du skaffat ny mobil finns det några saker du behöver göra innan allting funkar som tidigare? Läs mer om hur du beställer och aktiverar Mobilt BankID, överför appen, samt kommer igång med Swish på din nya mobil.
    Digitala tjänster – ny mobil
  • Du tillfälligt kan spärra kortet, ersätta ett trasigt kort, se din pinkod och följa din kortbeställning i både vår app och i internetbanken.
    Tips om ditt bankkort