Hoppa till huvudinnehåll

Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden

December 2018

Nu är det jul igen

Vart tog det här året vägen? Nu när vi snart skriver 2019 känns sommarens värme väldigt långt borta. Men kanske att du har några lediga dagar kvar att avrunda året med? Dagar som du kanske använder till att umgås med familj och vänner men säkert också en hel del ”måsten”. Vi är många som har fullt upp de sista dagarna på året och undrar varför vi hamnade i den stressen igen. Ett återkommande råd från oss är att planera och prioritera. Våga säga nej ibland men ta dig också tiden att se över den egna ekonomin. Hur ser den ut inför 2019? Vilka utgifter och inkomster kommer du att ha? Några tips för att spara pengar är att

  • Betala för eventuella ROT- och RUT-tjänster före årsskiftet så får du skattereduktionen i maj.
  • Har du gjort en kapitalvinst under året kan du kvitta den mot eventuell kapitalförlust och på så sätt minska skatten.
  • Om du har bolån: Se över eventuell jämkning, till exempel om bolånen har ökat eller minskat. Är ni flera som delar på ett lån kan ni även passa på att se över fördelningen av räntebetalningarna.
  • Se över dina försäkringar, till exempel sjuk-, olycksfalls-, barn- och hemförsäkringar. Är de rätt för dig och din familj?
  • Gör en budget för ditt hushåll - när du gjort den kanske du upptäcker att du har utrymme att sätta igång eller öka ett sparande.

Läs fler tips i Tips inför årsskiftet
Kom också ihåg att ägna en extra tanke till de som inte har det så bra eller sträcka ut en hand till en medmänniska som på olika sätt har en tuff tillvaro. Det kostar så lite men ger tusenfalt tillbaka.

God jul och gott nytt år!
önskar
Sparbanken Skaraborg