Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kundservice

Nyckelkund

Tips, nyheter och erbjudanden

December 2018

Nu är det jul igen

Vart tog det här året vägen? Nu när vi snart skriver 2019 känns sommarens värme väldigt långt borta. Men kanske att du har några lediga dagar kvar att avrunda året med? Dagar som du kanske använder till att umgås med familj och vänner men säkert också en hel del ”måsten”. Vi är många som har fullt upp de sista dagarna på året och undrar varför vi hamnade i den stressen igen. Ett återkommande råd från oss är att planera och prioritera. Våga säga nej ibland men ta dig också tiden att se över den egna ekonomin. Hur ser den ut inför 2019? Vilka utgifter och inkomster kommer du att ha? Några tips för att spara pengar är att

  • Betala för eventuella ROT- och RUT-tjänster före årsskiftet så får du skattereduktionen i maj.
  • Har du gjort en kapitalvinst under året kan du kvitta den mot eventuell kapitalförlust och på så sätt minska skatten.
  • Om du har bolån: Se över eventuell jämkning, till exempel om bolånen har ökat eller minskat. Är ni flera som delar på ett lån kan ni även passa på att se över fördelningen av räntebetalningarna.
  • Se över dina försäkringar, till exempel sjuk-, olycksfalls-, barn- och hemförsäkringar. Är de rätt för dig och din familj?
  • Gör en budget för ditt hushåll - när du gjort den kanske du upptäcker att du har utrymme att sätta igång eller öka ett sparande.

Läs fler tips i Tips inför årsskiftet
Kom också ihåg att ägna en extra tanke till de som inte har det så bra eller sträcka ut en hand till en medmänniska som på olika sätt har en tuff tillvaro. Det kostar så lite men ger tusenfalt tillbaka.

God jul och gott nytt år!
önskar
Sparbanken Skaraborg
 

ID-skydd ingår för dig som Nyckelkund

Identitetskapningar blir allt vanligare. Med tjänsten ID-skydd som erbjuds av Affinion International AB som Swedbank och sparbankerna samarbetar med, får du råd och tips om hur du kan förebygga och upptäcka en identitetsstöld. Du kan även få hjälp att begränsa en eventuell ekonomisk skada om olyckan varit framme.

Näthjälpen - tar bort oönskat och kränkande innehåll på internet

Att använda sociala medier som till exempel Facebook, Instagram, Twitter, Kik och Snapchat är ett enkelt sätt att hålla kontakt med vänner och kollegor. Tyvärr används dessa kanaler även för att kränka andra och det är framför allt unga som upplever kränkningar på nätet. Det blir dessutom allt vanligare att digitala identiteter missbrukas och att falska profiler skapas för att hota och sprida kränkande bilder och videor. För den som drabbas är det ofta krångligt, tidskrävande och ibland kostsamma att hantera detta på egen hand. Men det finns hjälp att få. Genom samarbete med Affinion International AB erbjuder Swedbank och sparbankerna Näthjälpen.

När kan Näthjälpen hjälpa till?

Näthjälpen kan hjälpa till när oönskat och kränkande innehåll skapats på internet utan ditt samtycke eller att falska profiler skapats i ditt namn, till exempel:

  • Om någon skapat en falsk profil på t.ex. Facebook, Twitter eller Snapchat
  • Om personliga bilder på dig/ditt barn används på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas
  • Om du upplever kränkande kommentarer eller mobbning i sociala medier
  • Om någon hackat ditt mejl- eller användarkonto i sociala medier

Förutom direkt hjälp kan du även få rådgivning om internet och tips på hur du ska anpassa inställningar i sociala medier.
Pris: 150 kr/år