Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
En nyckel i dörrlåset

Mynt och sedlar som blir ogiltiga 2017

Alla gamla mynt utom 10-kronan blir ogiltiga 30 juni 2017. Likaså de gamla 100- och 500-kronorssedlarna. Lämna in eller handla för dina mynt och sedlar redan nu. Var ute i god tid! Det finns begränsningar för bank och butiker att ta emot mynt i större mängder. Mynten blir ogiltiga i handeln den 30 juni, men du kan lösa in dem på banken fram till den 31 augusti.

Vad gör jag med mina gamla mynt?

  1. Töm din sparbössa, kolla burken i köket, lådan i hallen och i bilen. Det är gamla 1-kronor, 5-kronor och den mer ovanliga 2-kronan från 70-talet som blir ogiltiga.
  2. Betala med mynten i butiken när du handlar och lite åt gången med omtanke om andra kunder och personal.
  3. Får du ändå mynt över finns möjligheten att sätta in mynten på ditt konto i Swedbank eller sparbanken. 

Insättningsautomat
Insättning i Bankomats automater är avgiftsfritt.

Engångsinsättning Mynt
Dina mynt läggs i en påse på max 2,5 kg, vilket är mellan 500 kr och 2 000 kr. För att vara säker på att vi kan hjälpa dig, kontakta gärna bankkontoret innan besök. Ska du sätta in fler mynt än så behöver du alltid kontakta bankkontoret. Du hittar öppettider och kontaktuppgifter på Hitta ditt bankkontor.

Vad gör jag med mina gamla sedlar?

I första hand betalar du med dem när du handlar. Du är även välkommen att sätta in dem i Bankomats insättningsautomater för sedlar eller göra en engångsinsättning på ett bankkontor. Mynten blir ogiltiga i handeln den 30 juni, men du kan lösa in dem på banken fram till den 31 augusti.

Mer information

Sedlar och mynt (Riksbanken)
Lösa in ogiltiga sedlar (Riksbanken)
Information om penningtvätt

Stäng Skriv ut