Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparbanksstiftelsen Skaraborg

Familj promenerar i höstsolen

Sparbanken är unik. En lokalt förankrad bank, helt utan enskilda vinstintressen. Grundtanken är att främja sparsamhet och att se till att de resultat som genereras stannar kvar i bygden – i vårt fall både stad och land inom Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner.

Sparbanken Skaraborg ägs helt och hållet av en stiftelse – Sparbanksstiftelsen Skaraborg – som bildades år 2000. Stiftelsen förvaltas av en styrelse, som utses av dess huvudmän vid stiftelsens årsstämma.


Sparbanksstiftelsens uppgift är att stärka utvecklingen inom bankens verksamhetsområde, genom att lämna bidrag till olika projekt som är till nytta för vår del av Skaraborg. Inom näringslivsområdet handlar det om projekt som främjar företagsamhet och entreprenörskap. Bidrag kan också ges till forsknings- eller utbildningsprojekt. Avgörande vid behandlingen av ansökningar är att projekten ska medverka till att stärka bygden och skapa framtidstro. Där har kultur och idrott betydande roller och vi ser satsningar på barn och ungdomar som särskilt angelägna.


Stiftelsen delar också ut Ekrosen, ett utvecklingsstipendium till engagerade individer eller föreningar, som ett erkännande av viktiga insatser och stimulans till fortsatt arbete.


Vi är övertygade om att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs verksamhet har stor betydelse för utvecklingen i vår bygd. Fram till och med 2014 har vi medverkat i finansieringen av en rad olika små och stora projekt med över 125 miljoner kronor – pengar som verkligen gör skillnad. Har du själv en idé som stämmer överens med stiftelsens ändamål är du välkommen med en ansökan!

Stäng Skriv ut