Hoppa till textinnehållet

Frågor och svar amorteringsfritt för företagskunder

Two businessmen discussing at a counter.
 • Amorteringsbefrielse innebär att du under en begränsad period inte behöver amortera på lån som inte redan är aviserade.

 • Du kommer att kunna ansöka ifall ditt företag har fått ansträngd likviditet på grund av coronaviruset.

 • Du fyller i ansökan här

 • Du kan ansöka om amorteringsbefrielse för lån, avbetalning och leasing.

 • Du kan ansöka om amorteringsbefrielse upp till maximalt 6 månader. En omprövning sker efter de tre första månaderna. Du behöver inte ansöka om nytt, omprövningen sker per automatik. Beviljas din ansökan gäller den alltså tre månader i taget, dock med längsta sammanlagd tid 6 månader.

 • Du skickar då in två ansökningar en för dina företagskrediter och en för dina privata krediter (ansökan via www.sparbankenskaraborg.se/corona).

 • Du får en bekräftelse på skärmen att vi tagit emot din ansökan. Vi kommer att höra av oss till dig inom 10 dagar. För att kunna gå vidare med er förfrågan om amorteringsbefrielse med anledning av effekterna av Coronaviruset önskar vi att du förbereder nedanstående när vi hör av oss.

   

  - Hur har er verksamhet konkret påverkats av den situation som råder på grund av Coronaviruset?

  - Hur kommer detta påverka er omsättning och er likviditet de kommande 6 månaderna .

  - Vilka andra initiativ har ni tagit för att minska övriga kostnader i er verksamhet (exempelvis kontakt med andra banker/finansbolag, personalnedskärningar etc.)

   

  Om ansökan beviljas skickar vi bekräftelse på amorteringsbefrielse och villkor till dig. Då behöver du skriva under och skicka blanketten till oss. Det är först när vi får tillbaka blanketten som vi kan registrera amorteringsbefrielsen. Om din ansökan avslås skickar vi en bekräftelse på avslaget. Du får dessa bekräftelser i internetbanken eller via brev.

 • Amorteringen kommer automatiskt gå igång igen när perioden med amorteringsbefrielse är slut. Om du vill avbryta amorteringsbefrielsen kontaktar du oss via ditt bankkontor eller 0511-280 00 så lägger vi tillbaka amortering enligt gällande villkor igen.